Українські радіостанції перевиконують норми мовних квот майже на 20%

30.10.2019 14:42
Українські радіостанції перевиконують норми мовних квот майже на 20%
Радіостанції перевиконують мовні квоти і за кількістю україномовних пісень, і за обсягом ведення передач державною мовою.

Про це сказали представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення під час пресконференції в Укрінформі.

"За результатами моніторингу, в ефірі 15 загальнонаціональних радіостанцій середній показник частки пісень українською мовою за перші 6 місяців 2019 року становить 56%. Це на 8 відсоткових пунктів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Фактично частка пісень українською мовою радіостанціями загалом перевиконується на 21%", - зазначила заступник голови Національної ради Уляна Фещук.

Вона поінформувала, що серед радіостанцій музично-розважального формату найбільше україномовних пісень звучать в ефірі "Країна FM" - 100%, "UA:Радіо Промінь" - 97%, "UA:Радіо Культура" - 88%, "Перець FM" - 47%, "Русское радио — Україна" - 43%.

На окремих радіостанціях спостерігається зростання відсотка пісень українською мовою. Зокрема, такі позитивні тенденції можна відслідкувати на "Радіо НВ" - зростання на 39 відсоткових пунктів, "UA:Радіо Культура" - +16 в.п., "Перець FM" - +9 в.п., "Люкс ФМ" - +9 в.п., "UA:Українське радіо" - +8 в.п.

Серед регіонів лідером з кількості україномовних пісень на радіо є Сумщина - 51%.

Найменші показники на Хмельниччині та Дніпропетровщині: 36% та 38% відповідно.

Всі подробиці за посиланням: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2787385-pisni-ta-didzei-ak-radio-vikonuut-movni-kvoti.html

 

 

 

map
Україна, Київ, 01024,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 3А