Дані радіослухання в Україні: перша хвиля дослідження 2020 року.

15.05.2020 14:37

За результатами дослідження, яке проводить на замовлення міжгалузевого індустріального об’єднання «Радіокомітет» дослідницька компанія «Kantar Ukraine», у десятці рейтингу першої хвилі свої позиції покращили «Radio Rocks», «Русское радио Украина» і «Ретро FM» за рахунок радіо «Шансон» та «Наше радіо».

 

Опитування проводилося з 27 січня по 5 квітня 2020 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням  50 тисяч і більше,  віком від  12 до 65 років. Вибірка склала 10249 респондентів.

 

За середньотижневим охопленням надійно закріпили свої позиції «Хіт FM», «Люкс FM», «Радио Пятниця». «Русское Радио Украина» і «Наше радіо» піднялися на одну позицію, у порівнянні з четвертою хвилею 2019 року, а от «Шансон» і «Radio Rocks» - частково втратили свої позиції.

Повідомляємо, що «Радіокомітет» не буде проводити дослідження радіослухання другої хвилі. Таку позицію коментує виконавча директорка Катерина М’яснікова: «Радіокомітет вважає, що в ситуації, яка склалася, необхідно відмінити проведення 2-ї хвилі дослідження та моніторингу технічного покриття станцій, які заплановані на квітень-червень 2020 року». Разом з тим, експерти з радіо прогнозують, що очікувати суттєвих змін в рейтингу в 2 кварталі не варто. Радіодослідження відновиться у липні.

Дослідження RadioResearch проводиться компанією «Kantar Ukraine» методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період  27.01 по 05.04.2020 року. Вибірка склала  10249  респондентів.

 

Пресслужба Радіокомітету

 

map
Україна, Київ, 01024,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 3А